Oesters Huitre Oysters

Het zilte snoepgoed uit de zee zo op je bord

Les Trois Seaux is er trots op de beroemde oester selectie. "Grand Cru" Van Nederlandse bodem en van Noord naar Zuid-Frankrijk. Van Normandië tot aan de Middellandse Zee via de Atlantische kust tot in Ierland , hebben we gekozen voor de beste van elke streek. U ontdekt allerlei oesters platte of holle, kleine of zeer grote, afhankelijk van uw wensen.

Huitre Oysters Oesters

Zeeuwse Creuse Oesters van Hollandse bodem

De Zeeuwse creuse wordt gekweekt op de veenachtige bodem van de Oosterschelde. net als wijn neemt de oester de smaak op van de bodem. door het zoöplankton ontstaat er een fruitige smaak met een sterke zilte nasmaak. de Zeeuwse Creuse kenmerkt zich vooral door haar sterke schelp. dit komt omdat de

Oosterschelde, het gebied waar de Zeeuwse Creuse groeit, veel kalk bevat. er is geen ander gebied in Europa waar de zee zoveel kalk bevat als in de Oosterschelde.

TSARSKAYA Bretagne

Meer dan een eeuw geleden stonden deze oesters op tafel van de tsaren en tsarinnen. Zoals tijdens deze periode is de Tsarskaya-oester een stevige en vlezige oester die exclusief in Cancale geaffineerd wordt.

GILLARDEAU, de rolls royce van de oesters

Wanneer het beste van de natuur gecombineerd wordt met de passie van een van Frankrijks beste oesterkwekers, dan krijg je de “speciale gillardeau”. Ze danken hun smaak aan de ontelbare handelingen die ze ondergaan op de oesterbanken en hun verblijf in de claires waar ze hun karakteristieke kleur en smaak bekomen

HK 46 Oosterschelde

Hooge Kraaijer 51°27.952` n 004°11016`e
Deze oester wordt gekweekt in een van de meest voedselrijke gebieden van de Oosterschelde;  perceel hooge kraaijer 46.

Kweekmethode
In een hangend systeem worden de oesters ieder getij geschud door de golven waardoor de oesters een mooi rond model krijgen met een diepe schelp. het getij is zeer rijk aan fytoplankton waardoor de oesters een volle romige smaak krijgen.

Zeeuwse platte Grevelinger meer

De Zeeuwse platte wordt ook wel de koningin onder de oesters genoemd. gedurende een periode van 5 jaar verblijft de Zeeuwse platte in alle rust op de voedselrijke bodem van het Grevelingenmeer alvorens ze consumptierijp is. door de fijne aroma’s en vele zonuren die zeeland rijk is krijgt deze oester haar unieke smaak. de Zeeuwse platte is vol van schelp en kenmerkt zich door haar lange nootachtige nasmaak met lichte accenten van jodium.

Huitre Oysters Oesters

Premier Irish Oysters Speciale

De Irish Oysters Speciale zijn afkomstig uit Ierland. Ze worden op bijzondere wijze (in rekken, op tafels) gekweekt waardoor de schelp rijk gevuld en mooi gevormd is. Deze elegante oester kenmerkt zich door zijn fijne structuur en verrassend romige smaak. Dit uitgesproken karakter is zeer geschikt om naturel te eten.

Premier Irish Oysters Suprême

Irish Oyster Suprême is een oester uit Ierland. In drie tot vier jaar groeit deze uit tot een oester van uitzonderlijke kwaliteit. De kweek vindt plaats in de baaien van de prachtige regio Kerry, bekend van de ring of Kerry, in het zuidwesten van het land. In dit gebied is het zeewater voedselrijk wat ervoor zorgt dat de oester aan een uitstekend visgewicht komt en een bijzonder natuurlijke, enigszins zoetige smaak heeft. Na een strenge selectie krijgen alleen de allermooiste oesters de classificering Suprême.

Celine de Cancale

Van verschillende generaties oesterkwekers is de oester van Céline uitgegroeid tot een van de essentiële referenties van de producten van Cancalais. Het Concours Général Agricole de Paris beloont Céline oesters sinds 2007, en dit jaar opnieuw met 2 nieuwe gouden medailles. Deze productie heeft al veel smaakpapillen gewonnen.

Formi`table Oosterschelde

Yerseke bank  51°28.248`n  004°05.019`e

Kweekmethode
De formi´ table oester wordt gekweekt op tafels in de Oosterschelde. de Formi’table verblijft haar hele kweekcyclus op een drooggelegen perceel in de oosterschelde. doordat de oesters zoveel droog staan duurt de cyclus wel vier jaar. het resultaat is een zeer mooi model van de schelp met stevig vlees van binnen.

Harty oesters

De Harty Oester is een super mooie kwalitatief hoogwaardige oester die word geïmporteerd vanuit Ierland. Deze oester word in de voedselrijke wateren van de Atlantische Oceaan en de Ierse Zee in combinatie met de lokale rivieren en beken rondom Dungarvan Bay gekweekt. Deze combinatie vormt de unieke ‘speciale’ oester zoals hij in Ierland word genoemd.

Harty Oesters scoren hoog in hun zoutgehalte, zoetheid en structuur. Oesterkenners omschrijven ze dan ook als een unieke zoete en vlezige oester.

Eat fish live longer Eat oysters love longer