Bourgogne

Fleurie, Joseph Drouhin                                                                                       32
Gamay
Fleurie is een van de tien ‘Cru de Beaujolais’, en zeker de bekendste. Zoals voor alle Beaujolais wordt ook hier de Gamaydruif gebruikt. Fleurie is de meest charmante, meest aansprekende Cru. De verleidelijke aroma’s van bloemen, en de intense smaak van rode bessen in vele schakeringen maken dit een onvergetelijke wijn.

Rully, Joseph Drouhin                                                                                        34,5
Pinot noir
Rully is bekend om haar witte, en rode wijn. Joseph Drouhin heeft altijd ‘iets’ gehad met Rully, ook al hebben zij geen wijngaarden ter plaatse. Men koopt druiven in en vinifieert die in de oude kelders onder Beaune. De fermentatie start op natuurlijke wijze, en vindt plaats in open vaten. De jonge wijn rijpt in eiken fusten (deels nieuw hout) gedurende 16 maanden.

Bordeaux

Château Taillefer, Pomerol                                                            60
Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon and Malbec
Het eerste domein van de familie Moueix, Donker, levendig rood met in de neus een mooie mix van fruit en eikenhout. De smaak is vol, krachtig en toch fluweelzacht. Mooie hints van rood rijp fruit en zoethout zijn te ontdekken. In de lang aanhoudende afdronk fluweelzachte mooie tannines. De wijn is een blend van rond de 75% Merlot en 25% Cabernet Sauvignon.

Spanje, Rioja

Marqués de Riscal Reserva                                                                     34,5
Tempranillo, Graciano enMazuela
90% tempranillo aangevuld met graciano en mazuelo, Deze wijn heeft explosieve aroma’s van zoethout, kaneel en zwarte peper. De smaak is complex met mooie rijp fruit aroma’s en een nuance van hout.

Italie, Chianti

Castello di Nipozzano  Rufina Riserva docq                                          37,5
Sangiovese, Malvasia, Cabernet sauvignon, Merlot
Een robijnrode wijn met een mooie samenhang. De geur vertoont sterke fruitaroma’s met bosbessen, blauwe bessen en kersen, aangevuld met nuances van kruidnagel en nootmuskaat. De tannines zijn aanwezig, maar niet hard. Het mondgevoel is warm en zacht.

USA

Mirassou pinot noir                                                                          35

Fruitige smaak van granaatappels, kersen en bessen. Mirassou Pinot Noir is op zijn best wanneer deze jong wordt gedronken. Zijdezachte, elegante smaak. Met de gebalanceerde, intense fruitsmaak met subtiele aroma’s en hints van eiken, belichaamt Mirassou de pioniersgeest van zes generaties van de familie Mirassou. De toegankelijke stijl van Mirassou California Pinot Noir is gemaakt en voorbestemd voor een nieuwe generatie van wijnliefhebbers.