Tijdens het najaar wordt Les 3 Seaux feestelijk overspoeld door de meest spectaculaire oesterbanken in Europa, geen enkele restaurant in Maastricht, zelfs de meest prestigieuze uit Parijs niet, kan zich op zo’n buffet van schelpdieren en zo’n ruime keuze oesters beroemen. De beste kwekerijen uit Bretagne natuurlijk, maar ook uit Normandië, Oléron, Ierland en Zeeland. Oestermanden vol “sterren” van oesters maken van Les 3 Seaux het paradijs op aarde voor de grootste fans van zeevruchten en de liefhebbers van schaaldieren. Ze kunnen hun schotel naar keuze verorberen in het vrolijke geroezemoes in het restaurant, s`zomers op het terras, maar men kan deze ook meenemen voor huis!

Rolls Royce onder de oesters

Oesters van Hollandse bodem

Zeeuwse oesters zijn een échte delicatesse. Ze worden gekweekt in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Er zijn twee soorten te koop: Zeeuwse oesters (Crassostrea gigas) en platte oesters (Ostrea edulis). De soorten verschillen aanzienlijk van elkaar. De platte oester is zeldzaam, groeit traag en plant zich moeilijk voort. Na ongeveer zes jaar is hij volgroeid. De Zeeuwse oester daarentegen komt in groten getale in de Oosterschelde voor en kan binnen twee jaar volwassen zijn. Door gespecialiseerde kweekmethoden zijn de oesters van Zeeuwse bodem van topkwaliteit.

Belons de Cancale (Ostrea edulis)

Premier Irish Oysters Speciale

De Irish Oysters Speciale zijn afkomstig uit Ierland. Ze worden op bijzondere wijze (in rekken, op tafels) gekweekt waardoor de schelp rijk gevuld en mooi gevormd is. Deze elegante oester kenmerkt zich door zijn fijne structuur en verrassend romige smaak. Dit uitgesproken karakter is zeer geschikt om naturel te eten, maar probeer ook eens een paar druppels citroensap, dit accentueert de zoete toon van deze zilte zaligheid.


Premier Irish Oysters Suprême

Irish Oyster Suprême is een oester uit Ierland. In drie tot vier jaar groeit deze uit tot een oester van uitzonderlijke kwaliteit. De kweek vindt plaats in de baaien van de prachtige regio Kerry, bekend van de ring of Kerry, in het zuidwesten van het land. In dit gebied is het zeewater voedselrijk wat ervoor zorgt dat de oester aan een uitstekend visgewicht komt en een bijzonder natuurlijke, enigszins zoetige smaak heeft. Na een strenge selectie krijgen alleen de allermooiste oesters de classificering Suprême.

Premier Irish Oysters Fines

De Irish Oysters Fines zijn afkomstig uit Ierland, waar het klimaat en het koele zeewater buitengewoon geschikt zijn voor de kweek van oesters. De Oesters worden geoogst in twee verschillende gebieden met een eigen dynamiek. Dit resulteert in een spannende smaaknuance. Deze exclusieve delicatesse heeft een zachte, uitermate verfijnde smaak en leent zich perfect om zowel rauw als bereid te eten. Een echte culinaire allrounder!

Premier Oesters La Zélandaise

La Zélandaise is een Zeeuwse oester op Franse wijze (in rekken, op tafels) gekweekt. De bijzondere kweektechnieken, waarvan de kennis is opgedaan in Frankrijk gecombineerd met de eigenzinnige Zeeuwse aanpak, zorgen voor oesters van bijzondere kwaliteit. Het uiterlijk van de schelp en de buitengewone smaak bepalen dat de oester deel uit mag maken van ons Suprême assortiment.

Speciales Tsarskaya

De oesters van Cancale.
Het Grote Rusland kon natuurlijk niet achterblijven, dus wierpen zij hun netten uit in Cancale waar ze een oester hebben ontdekt die de illustere tsaren alle eer aandoet onder de veelzeggende naam Tsarskaya. Meer dan een eeuw geleden waren de oesters van Cancale de koninginnen aan de feestdis van de tsaren. Zoals tijdens die roemrijke periode is de Tsarskaya –oester een stevige en vlezige oester die exclusief in Cancale geaffineerd wordt. Dat bezorgt haar een unieke smaak. De Tsarskaya behaalde de Gouden medaille in 2005 en 2006 in Parijs, ze is het resultaat van de liefde van de tsaren voor de oesters van Cancale.D

De Rolls Royce van de oesters, de ‘spéciale de Gillardeau’

Wanneer het beste van de natuur gecombineerd wordt met de passie van één van Frankrijks beste oesterkwekers, dan krijg je de ‘spéciale Gillardeau’. Gedurende vier jaar worden deze oesters met zorg gekweekt. Ze danken hun uitstekende smaak aan de ontelbare handelingen die ze ondergaan op de oesterbanken en hun verblijf in de ‘claires’, waar ze hun karakteristieke kleur en smaak bekomen.

Celines de Cancales

Gegenereerd door verschillende generaties oesterboeren, is de oester van Céline een van de essentiële referenties van Cancalais-producten geworden. De algemene landbouwcompetitie van Parijs beloont Céline-oesters sinds 2007 en dit jaar opnieuw met 2 nieuwe gouden medailles. Deze productie heeft al veel smaakpapillen verleid. Het doel is eenvoudig, om vanuit ons huis een oester te produceren met behoud van onze behoefte en onze knowhow. Door het merk op te nemen, drukken we de wens uit om het unieke verhaal van een Cancalaise-familie te blijven schrijven. 

Celine de Cancale

Krachtige en gejodeerde smaak, deze oester heeft een knapperige en verrassende kauw. De krachtige smaak komt overeen met de zuurgraad van een citroensap of azijn met sjalot. Proeven met een boterham … gezouten … natuurlijk!

OSTRA REGALL

Het is van goede kwaliteit dat de oester Ostra Regal opvalt. Deze oester is 4 jaar grootgebracht in een uitgebreide fokkerij en wordt volledig geproduceerd door de familie Boutrais en groeit in de schelp van Bannow Bay in Ierland. Deze baai is geheel door land omgeven, met als enige verbinding met de zee een smalle mond. Door het fytoplankton op te sluiten, profiteert de oester van alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede ontwikkeling.
De parelmoer omhult een vlezige oester met smetteloze witte spieren die contrasteren met de donkere uiteinden van de mantel. Jodium en mineraal, die plaatsmaken voor een krachtige smaak in het einde van de mond. Het is een knapperige en zoete oester, met een lichte nootachtige smaak, waardoor dit product een echte traktatie van de zee is.

Ostra Regall

Speciales KRYSTALE

Deze oester daagt uw smaakpapillen uit tot het uiterste. U proeft zoet en zout tegelijk. Door de heerlijke combinatie van noot en jodium en de knapperigheid van het vlees kunt u deze oester niet weerstaan. Niet voor niets is deze oester diverse keren in de prijzen is gevallen in Parijs.  De zuivere smaak en de lichte, uitbundige en regelmatige schelp van vlekkeloos fonkelend wit parelmoer maken deze oester tot een echte Parel. Na jarenlange studie over de kweekmethode van deze oester kunt u er nu heerlijk van genieten. 

KRYSTALE

SPÉCIALES GEAY

De smaak van deze oester heeft een bijzondere balans tussen zoet en zout. Ze zijn zacht en krokant tegelijk, met een fijne ziltigheid en een smaak die lang in de mond blijft hangen. De groei van deze oester duurt maar liefs 3 jaar. Een mooie oester met een mooie balans qua smaak! 

Plateau Rolls Royce

Het summum op oestergebied. Menige oestermaagd zal smelten van genot

6 Oestermix € 21

Plateau Ecailler100% Huitres

Proeverij van oesters geserveerd met citroen en sjalottenazijn             
6 Oestermix € 17,5

Wist u dat? Oester weetjes

•            Een oester 200 tot 300 liter zeewater per etmaal filtert. De oester filtert het water en haalt hier 3 elementen uit; zuurstof, plankton en kalk.

•            De oester gebruikt zuurstof om te leven, plankton om te groeien en kalk om zijn schelp te laten groeien.

•            De Fransen een mooie naam hebben voor de oesterboer namelijk “ostréiculteur”.

•            De oesters die Les Trois Seaux voor u opent ongeveer 3 jaar oud zijn.

•            In Frankrijk er per jaar ongeveer 144.000 ton aan oesters wordt geoogst.

•            Dit gelijk staat aan ± 3 miljard oesters of wel 250 miljoen dozijn oesters.

•            Er in Europa 2 soorten oesters zijn, de Platte en de Creuse.

•            Casanova iedere ochtend 3 dozijn oesters als ontbijt at.

•            Een platte oester per jaar tussen de 0,5 en 1,5 miljoen eitjes voortbrengt. Slechts een enkele daarvan groeit uit tot oester.

•            Een Creuse per jaar tussen de 20 en 100 miljoen eitjes voortbrengt. Ook daarvan groeit slechts een enkele uit tot oester.